Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω COVID-19 και των εποχικών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ. : Φ1/2572/Δ2/10-01-2024 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, από 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.
Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ. Φ1/1010 /ΓΔ4/ 05-01-2024 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον Διευθυντή του σχολείου της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR). Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της.

Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Η σχετική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για τη μη προσμέτρηση των απουσιών γίνεται στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Έως τότε, ακόμα και εάν έχετε καταθέσει στο σχολείο μας την απαραίτητη αίτηση οι απουσίες θα φαίνονται κανονικά!